leafs image leafs image

Sos. Turnu Magurele - Rosiorii de Vede km. 21

Comuna Salcia, Judetul Teleorman

leafs image leafs image leafs image

ISO 9001

ISO 14001

HACCP

salcia structure image

Combinatul de

Prelucrare a carnii

bunatati ca odinioara

Combinatul de

Prelucrare
a carnii

styling element image styling element image

SECTIA DE

ABATORIZARE

Abatorul este realizat printr-un program SAPARD 2007 de catre o firma romaneasca cu utilaje BANS si are o capacitate de abatorizare admisa prin autorizatia sanitar-veterinara de 1600 cap/saptamana, 320 cap/zi si 40 cap/ora; maximul realizabil prin linia tehnologica de taiere.

Capacitatea de depozitare in “tunelul de refigerare carcasa” , prevazut cu linii aeriene cu carlige conform autorizarii este de 170 cap (350 semicarcase)-11,9t, cu posibilitatea utilizarii a inca 3 depozite suplimentare pentru inca 60 cap.

Incarcarea carcaselor pentru livrare se face prin linie aeriana cu posibilitatea cuplarii la liniile aeriene ale masinii de transport carcasa pe carlige ce are o capacitate maxima de transport de 12,5t carcasa porc.

SECTIA DE

TRANSARE

Sectia de transare carcasa in prezent are o capacitate de transare a 150 de porci/zi.

combinat image

SECTIA DE

PREPARATE DIN CARNE

Sectia de preparate din carne are in componenta urmatoarele produse:

  • Produse proaspete (parizer, cremwursti),
  • Preparate fierte si afumate (salam, carnati),
  • Specialitati (pastrama, kaiser, muschi file afumat, sunculita taraneasca, etc)
  • Preparate proaspete (carne tocata, pasta mici, carnati prospeti).

In prezent se fabrica in medie 4.5t mezeluri/zi, productie limitata de cerintele pietii in momentul actual, cu variatii intre 3.5t si 5.5t/zi.

Ferma de

Ingrasare
a porcilor

styling element image

SC FERMA SALCIA SA detine in cadrul sistemului integrat de crestere ingrasare, abatorizare, procesare a carnii de porc si productiei de mezeluri, o ferma de crestere si ingrasare a porcului in tip intensiv, capacitatea maxima de cazare in ferma fiind la un moment dat de aproximativ 20.000 animale, limitata de numarul de hale admise in programul de bunastare al animalelor si anume 0.751 m2/porc gras, nr. de populari 2.3 populari/an/hala cu pauza de igienizare si respectarea perioadei de odihna dupa igienizare de 10 zile calendaristice.

Furajarea animalelor se face cu hrana naturala la discretie cu un furaj combinat constituit de 70% cereale, 27% sroturi si 3% premixuri vitamino - minerale, conform retetelor intocmite de firme specializate.

porci la ingrasat image

Siguranta furajarii animalelor se realizeaza prin analiza probelor de materii prime si furaj combinat, realizate de laboratoare specializate din cadrul DSV Teleorman si alte laboratoare acreditate conform programului strategic de urmarirea sanatatii animalelor elaborate de ANSVSA.

Alimentarea cu apa, ventilatia in hale si iluminatul satisfac cerintele de bunastare a animalelor conform pachetelor de bunastare din masura 215.

Starea de sanatate a animalelor este realizata zilnic prin inspectii si tratamente realizate de medicul veterinar epizootolog si 3 tehnicieni veterinar.

Monitorizarea starii de sanatate a animalelor se face prin prelevarea probelor de organe, sange, etc. care sunt prevazute in programul strategic ANSVSA.

Pe toata durata cresterii sunt monitorizati factorii de microclimate din hale: temperatura, umiditatea aerului, curenti de aer, pulberi, CO in registre speciale si cu aparatura proprie omologata.

porci la ingrasat image

Fabrica de

Nutreturi
concentrate

styling element image

SC FERMA SALCIA SA are in dotare o fabrica de nutreturi si furaje combinate – FNC fabricatie IZLAZ SA – Alexandria, an de fabricatie 1979.

FNC a fost modernizata complet in anul 2016 modernizarea FNC constand in realizarea unui numar suplimentar de buncare de cereale si sroturi si realizarea furajului combinat cu ajutorul unui sistem de cantarire si mixare asistat de calculator.

Capacitatea de macinare a cerealelor fiind de 3t/ora si capacitatea de macinare a sroturilor de floarea soarelui, soia, rapita, etc fiind de 3t/ora, rezultand prin mixare o cantitate de aproximativ 50t/zi furaj combinat, necesarul pentru hranirea a 20.000 animale concomitent, numar maxim de animale ce poate fi cazat concomitent in hale si care sa respecte conditiile de spatiu si bunastare a animalelor.

porci la ingrasat image

Moara are in dotare 4 buncare x 6t la parter si 3 buncare x 3t la etaj in care se pot depozita cereale. De asemenea mai are 2 buncare x 30t si 4 buncare x 6t in care se pot depozita sroturi si 4 buncare de 3t pentru malai cereale si 4 buncare de 3t pentru sroturi macinate.

Nutretul combinat se premixeaza cu mixuri de vitamine, saruri minerale, aminoacizi rezultand nutretul combinat final conform retetelor de furajare difentiate pe categorii de greutate porc gras.

Dozarea si mixarea cerealelor macinate, sroturilor macinate si premixurilor vitamino-minerale, pentru obtinerea furajului final se face asistata de calculator.

porci la ingrasat image